24 Ağustos 2015 Pazartesi

KİTAPLIĞIMDA JAPONYA -1-

KONNİCHİWA!!
Bugün ilk yazı dizimi de başlatıyorum. Kütüphanemde Japonya ile ilgili ne var ne yok bu başlık altında bulabilirsiniz. Siz postlarımı okumaya devam ederken bende dizinin devamı için kitap alımlarıma devam edeceğim tabii ki :) Hazırsanız başlayalım :

1)ZOORİGAMİ (DİDİER BOURSİN)
1001çiçek yayınevine ait olan bu güzel origami kitabını kitapyurdundan almıştım. Adından da anlaşılacağı üzere kitapta 35 tane hayvan origamisi var. Her bir origami için de ikişer tane desenli kağıt bulunuyor. Kitabın başında temel katlama stillerinden de söz ediyor. Ayrıca her origami zorluk derecesine göre sınıflandırılmış. Boş zamanlarınız için keyifli bir uğraş olabilir.

2)NAGAZAKİ(ÉRIC FAYE)
Sel yayınlarından çıkan, Türkçe'ye Nilda Taşköprü' nün çevirmiş olduğu bu 88 sayfalık romanı çok sevdiğim Sergül Kato'nun bloğunda gördüm (kimmiş ki bu diyenleri buraya alalım ) . İçindeki duygusal betimlemeleri oldukça beğendim . Kitaptan ipucu vermiş olmayayım diye arkasındaki yazıyı da paylaşıyorum:
"Nagazaki'nin banliyösünde yalnız yaşayan Shimura-san'ın düzenli hayatı bir gün tuhaf bir biçimde değişir; evinde nesneler, esrarengiz bir şekilde yer değiştirip yiyecekler kayboluyordur. Bu bir hayaletin işi midir yoksa Shimura-san'ın sanrısı mı? Gerçek, gizlenmiş bir kamera sayesinde ortaya çıkar. Yaşanmış bir olaydan esinlenen, Fransız Akademisi Büyü Roman Ödülü'nü kazanmış Nagazaki, üzerine Japonya tarihinin gölgesinin düştüğü ve suçluluk, utanç, yalnızlık, pişmanlık temalarını harmanlayan küçük ancak çarpıcı bir anlatı... "

Kitaplardan herhangi birine sahip olanlar kimler? Beğendiğinizi umuyorum.
GÖRÜŞMEK ÜZERE...!!JA NEE!!


23 Ağustos 2015 Pazar

KENDİMİ Mİ TANITSAM ?

  MERHABA BEN ESMANUR.
 17 YAŞINDAYIM. BU BLOĞU JAPONYA KÜLTÜRÜNE VE DİLİNE OLAN İLGİMDEN ÖTÜRÜ BİLDİKLERİMİ, TECRÜBELERİMİ PAYLAŞMAK İÇİN AÇTIM. ŞİMDİLİK ÜNİVERSİTE SINAVLARINA HAZIRLANIYORUM VE BUNA EK OLARAK JAPONYADA ÜNİVERSİTE OKUMA HAYALİME GİDEN YOLDA BİRER ADIM OLAN MEXT VE JLPT SINAVLARINA DA HAZIRLANIYORUM.
 BU YAZIYI OKUYORSANIZ MUHTEMELEN ORTAK İLGİ ALANIMIZ BELLİDİR AMA BEN YİNE DE BİLMEYENLER İÇİN BİRER CÜMLEYLE BAHSEDEYİM. MEXT JAPONYA HÜKÜMETİ TARAFINDAN ÇEŞİTLİ KATEGORİLERDE VERİLEN BİR BURS. JLPT İSE JAPONCA YETERLİLİK SINAVI VE BEŞ SEVİYEDEN OLUŞUYOR. BU İKİ SINAV HAKKINDA TECRÜBELERİMİ İLERLEYEN VAKİTLERDE KALEME ALACAĞIM. ANCAK BLOĞUMLA KARŞILAŞTIĞINIZDA HERHANGİ BİR GÖNDERİ BULAMAZSANIZ SİZLERİ MAİLİME BEKLİYORUM :  esma-ee@hotmail.com . 
                                   JAPAN ile ilgili görsel sonucu